terug
terug
Karperluis
Argulus foliaceus
Karperluis

Dit kreeftje wijkt zo sterk af van andere watervlooien dat het apart is ingedeeld in de systematiek. Het is volledig omgevormd om te kunnen parasiteren op vissen: het lichaam is plat en voorzien van zuignappen en haakjes om zich stevig op de vis vast te zetten.


A review of Argulus spp. occurring in UK freshwaters Science Report SC990019/SR1 - Environment Agency, Bristol
Opgehaald 27 apr 2024 van: https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/290424/scho0705bjik-e-e.pdf


terug

terug naar: SPRINGSTAARTJES,SPINNEN,MIJTEN,KREEFTEN

COPYRIGHT:
Alle afbeeldingen op deze site zijn door G.H. Visser (Aadorp, Nederland) gemaakt, tenzij anders genoemd. Alle rechten behoren hem toe. Deze afbeeldingen mogen op geen enkele wijze anders dan voor eigen privé gebruik aangewend worden. Direct linken naar of plaatsen van de afbeeldingen op andere websites zonder toestemming nadrukkelijk verboden. Als u ze voor doelen, waarbij derden betrokken zijn, wilt gebruiken, vraag dan via een e-mail goedkeuring aan de auteur. Doel van de foto's is wel dat ze de interesse in de natuur helpen bevorderen op alle mogelijke manieren. In het bijzonder worden mensen aangemoedigd die materiaal nodig hebben voor natuurexposities of voor educatieve doeleinden.
© G.H. Visser 31-10-2006
rev.23-06-2015

www.microcosmos.nl

Valid XHTML 1.0!