terug
terug
Hydrodroma soort
Hydrodroma cf. despiciens

Deze soort heb ik vaak gevonden. De determinatie is niet helemaal zeker, despiciens is in Nederland zeer algemeen. Deze mijten hebben vier ogen en zwemmen snel. De naam geeft dit aan: droma van Grieks dromas: lopend, rennend (terug te vinden in dromedaris en syndroom). Een “waterrenner” dus. Toch brengt deze watermijt een groot deel van zijn tijd door met kruipen op de bodem en in waterplanten.Klik op één van de foto's rechts om meer detailfoto's van deze mijt te zien. Hieronder een schets van een palp (naar Piersig 1897). Aan het einde vormt het verlengde 4e lid samen met het 5e lid een schaar.

hydrodromapalp
Hydrodroma soort Hydrodroma soort


LITERATUUR, links

R. Piersig 1897 - Deutschlands Hydrachniden (Zoologica. Orginal-Abhandlungen dem Gesamtgebiete der Zoologie Heft 22) -webboek


terug
terug naar: W A T E R M I J T E N

COPYRIGHT:
Alle afbeeldingen op deze site zijn door G.H. Visser (Aadorp, Nederland) gemaakt, tenzij anders genoemd. Alle rechten behoren hem toe. Deze afbeeldingen mogen op geen enkele wijze anders dan voor eigen privé gebruik aangewend worden. Direct linken naar of plaatsen van de afbeeldingen op andere websites zonder toestemming nadrukkelijk verboden. Als u ze voor doelen, waarbij derden betrokken zijn, wilt gebruiken, vraag dan via een e-mail goedkeuring aan de auteur. Doel van de foto's is wel dat ze de interesse in de natuur helpen bevorderen op alle mogelijke manieren. In het bijzonder worden mensen aangemoedigd die materiaal nodig hebben voor natuurexposities of voor educatieve doeleinden.
© G.H. Visser 23-12-2010
rev. 28-01-2011

www.microcosmos.nl

Valid XHTML 1.0!