terug
terug
hydrodroma cf. despiciens hydrodroma cf. despiciens
Hydrodroma cf. despiciens
Grootte:

Bovenkant: Hydrodroma heeft vage donkere vlekken op de plaatsen waar de huidklieren uitmonden. Verder zijn de bovenste twee ogen te zien: de oogparen zijn zo verdeeld dat van boven en van onderen één paar te zien is.

De foto van de onderkant laat zien dat tussen de twee epimerengroepen een chitineus verbindingstuk aanwezig is. Bij Hydrodroma zijn epimeren en poten rood gekleurd, met wat vage gele tinten. Aan de poten zitten eencellige micro-organismen (de witte bolletjes), mogelijk Opercularia. Helaas zijn de palpen op deze foto's niet duidelijk afgebeeld, de schaar is niet te zien.

Hieronder een detail van de genitaalkleppen. Let op de vele, kleine papillen en de borstelharen. De binnenrand kan recht zijn (vrouwtje) of concaaf (mannetje), dit is hier niet goed te zien.


hydrodroma cf. despiciens
terug
terug naar: W A T E R M I J T E N

COPYRIGHT:
Alle afbeeldingen op deze site zijn door G.H. Visser (Aadorp, Nederland) gemaakt, tenzij anders genoemd. Alle rechten behoren hem toe. Deze afbeeldingen mogen op geen enkele wijze anders dan voor eigen privé gebruik aangewend worden. Direct linken naar of plaatsen van de afbeeldingen op andere websites zonder toestemming nadrukkelijk verboden. Als u ze voor doelen, waarbij derden betrokken zijn, wilt gebruiken, vraag dan via een e-mail goedkeuring aan de auteur. Doel van de foto's is wel dat ze de interesse in de natuur helpen bevorderen op alle mogelijke manieren. In het bijzonder worden mensen aangemoedigd die materiaal nodig hebben voor natuurexposities of voor educatieve doeleinden.
© G.H. Visser 25-01-2010
rev. 27-01-2011

www.microcosmos.nl

Valid XHTML 1.0!