terug
terug
Hygrobates cf. longipalpis, mannetje 27-06-2011
Hygrobates cf. longipalpis
mannetje - 1,1 mm

Deze watermijt komt uit een kleine beek bij Boskamp (in de buurt van Deventer). Hygrobates soorten zijn vaak fraai contrasterend gekleurd door het het vertakte uitscheidingsorgaan. De meeste Hygrobates soorten leven in stromend water, maar longipalpis is ook in stilstaand water te vinden en is een algemene soort. (Smit, v.d. Hammen, 2000). De determinatie is niet helemaal zeker, vandaar de cf. in de naam.


Hieronder twee plaatjes van de genitaalplaten van deze mijt. De vorm van de nappen wijst op Hygrobates longipalpis. De doorverbinding tussen de twee platen en de vorm van de bovenste nappen zijn typisch voor het mannetje. Bij het vrouwtje zijn de platen niet verbonden en is de bovenste nap smaller.
Zie verder deze vergelijkingspagina.


hygrobates, acetubula 27-06-2011 hygrobates, acetubula 27-06-2011

hygrobates cf. longipalpis

Klik op het plaatje links om een vrouwelijk exemplaar van deze soort te zien.terug
terug naar: W A T E R M I J T E N

COPYRIGHT:
Alle afbeeldingen op deze site zijn door G.H. Visser (Aadorp, Nederland) gemaakt, tenzij anders genoemd. Alle rechten behoren hem toe. Deze afbeeldingen mogen op geen enkele wijze anders dan voor eigen privé gebruik aangewend worden. Direct linken naar of plaatsen van de afbeeldingen op andere websites zonder toestemming nadrukkelijk verboden. Als u ze voor doelen, waarbij derden betrokken zijn, wilt gebruiken, vraag dan via een e-mail goedkeuring aan de auteur. Doel van de foto's is wel dat ze de interesse in de natuur helpen bevorderen op alle mogelijke manieren. In het bijzonder worden mensen aangemoedigd die materiaal nodig hebben voor natuurexposities of voor educatieve doeleinden.
© G.H. Visser 09-08-2011
rev. 12-08-2011

www.microcosmos.nl

Valid XHTML 1.0!