terug
terug
microcosmos.nl
Hygrobates cf. longipalpis
Hygrobates longipalpis 03-08-2011
vergroting Klik plaatje voor meer foto's
Hygrobates longipalpis 27-06-2011
vergroting Klik plaatje voor meer foto's

Deze twee watermijten zijn beide gedetermineerd op Hygrobates longipalpis. De determinatie heb ik zelf gedaan aan de hand van foto's en is dus niet zeker. De mijten zijn op verschillende plekken gevonden, ongeveer een maand na elkaar. De linker mijt is met zekerheid een vrouwje, de rechter lijkt mij een mannetje. Ze lijken niet erg op elkaar:


Maar er zijn wel sterke overeenkomsten aanwezig. Om dat duidelijk te maken zijn hier twee foto's van de onderkant naast elkaar gezet. Beweeg met de muispijl over de foto om schetsmatig de omtrekken van de epimeren en de nappenplaten te zien.


Hygrobates cf longipalpis, vergelijking twee exemplaren
Vergelijking detailsterug
terug naar: W A T E R M I J T E N

COPYRIGHT:
Alle afbeeldingen op deze site zijn door G.H. Visser (Aadorp, Nederland) gemaakt, tenzij anders genoemd. Alle rechten behoren hem toe. Deze afbeeldingen mogen op geen enkele wijze anders dan voor eigen privé gebruik aangewend worden. Direct linken naar of plaatsen van de afbeeldingen op andere websites zonder toestemming nadrukkelijk verboden. Als u ze voor doelen, waarbij derden betrokken zijn, wilt gebruiken, vraag dan via een e-mail goedkeuring aan de auteur. Doel van de foto's is wel dat ze de interesse in de natuur helpen bevorderen op alle mogelijke manieren. In het bijzonder worden mensen aangemoedigd die materiaal nodig hebben voor natuurexposities of voor educatieve doeleinden.
© G.H. Visser 12-08-2011
rev. 12-08-2011

www.microcosmos.nl

Valid XHTML 1.0!