terug
terug
Limnesia cf. maculata 21-08-2005
Limnesia cf. maculata
Watermijt

Dit fraaie, doorschijnende exemplaar van deze watermijtensoort is ongeveer 1,3 mm groot en zit op een blaadje waterpest.

De oplichtende structuren in het lijf maken deel uit van het spijsverteringskanaal. Hieronder twee foto's samen met Notodromas monacha, een mosselkreeftje dat meestal aan het wateroppervlak hangt maar hier even ondergedoken is.


Limnesia cf. maculata 21-08-2005 LimnesiaKlik op de plaatjes hieronder om meer foto's te zien

terug 1e bladzijde over dit exemplaar
Eerste bladzijde over dit exemplaar
terug andere soort 2012
Ander exemplaar
terug 1e bladzijde over deze soort
Eerste bladzijde over deze soortterug
terug naar: W A T E R M I J T E N

COPYRIGHT:
Alle afbeeldingen op deze site zijn door G.H. Visser (Aadorp, Nederland) gemaakt, tenzij anders genoemd. Alle rechten behoren hem toe. Deze afbeeldingen mogen op geen enkele wijze anders dan voor eigen privé gebruik aangewend worden. Direct linken naar of plaatsen van de afbeeldingen op andere websites zonder toestemming nadrukkelijk verboden. Als u ze voor doelen, waarbij derden betrokken zijn, wilt gebruiken, vraag dan via een e-mail goedkeuring aan de auteur. Doel van de foto's is wel dat ze de interesse in de natuur helpen bevorderen op alle mogelijke manieren. In het bijzonder worden mensen aangemoedigd die materiaal nodig hebben voor natuurexposities of voor educatieve doeleinden.
© G.H. Visser 07-02-2010
rev. 09-06-2012

www.microcosmos.nl

Valid XHTML 1.0!