terug
terug
Limnesia fulgida mannetje,onderkant 15-04-2013
Limnesia fulgida

Limnesia fulgida mannetje, genitaal 15-04-2013

Op dit detailplaatje van het genitaal is te zien hoe de haarplaatjes/gaatjes langs de rand lopen. Aan de linkerkant is goed te zien dat de gaatjeslijn even naar binnen buigt tussen de eerste en de tweede nappen, op die plaats heeft L. undulatoides meer van die plaatjes zitten en ze lopen niet zo langs de rand. Bovendien zijn bij die soort de nappen wat kleiner en de ruimte tussen de eerste en tweede nappen is relatief groter. Bij het mannetje is de opening in het genitaal wijder en de vorm daardoor wat ronder dan bij het vrouwtje.Hieronder: links een detailuitsnede van de foto boven, rechts een onderaanzicht op de palpen, uitsnede van een andere opname.

Limnesia fulgida 1e en 2e epimeren 15-04-2013

De middenranden lopen bij deze mijt niet parallel en dicht bij elkaar zoals bij Limnesia maculata, maar er zijn uitlopers, die elkaar niet raken omdat er een ruime spleet tussen zit. Dit patroon is kenmerkend voor L. fulgida.(Van Haaren & Tempelman, 2009).


Limnesia fulgida, palpen met stiften 15-04-2013

De cylinders met stiftjes op het tweede lid van de palpen. De cylinders zijn relatief kort.


Limnesia fulgida 15-04-2013
Naar de eerste pagina
Limnesia fulgida 15-04-2013
Meer foto's van deze mijt
Limnesia fulgida 21-08-2005
Vorige pagina
Literatuur en links: zie de eerste pagina.

terug
terug naar: W A T E R M I J T E N

COPYRIGHT:
Alle afbeeldingen op deze site zijn door G.H. Visser (Aadorp, Nederland) gemaakt, tenzij anders genoemd. Alle rechten behoren hem toe. Deze afbeeldingen mogen op geen enkele wijze anders dan voor eigen privé gebruik aangewend worden. Direct linken naar of plaatsen van de afbeeldingen op andere websites zonder toestemming nadrukkelijk verboden. Als u ze voor doelen, waarbij derden betrokken zijn, wilt gebruiken, vraag dan via een e-mail goedkeuring aan de auteur. Doel van de foto's is wel dat ze de interesse in de natuur helpen bevorderen op alle mogelijke manieren. In het bijzonder worden mensen aangemoedigd die materiaal nodig hebben voor natuurexposities of voor educatieve doeleinden.
© G.H. Visser 08-05-2013
rev. 05-07-2013

www.microcosmos.nl

Valid XHTML 1.0!