terug
terug
Parathyas cf. pachystoma
Parathyas cf. pachystoma 24=04-2011


Parathyas cf. pachystoma

Beweeg de muispijl over de foto links om de schetsmatige aanduiding van het maxillairorgaan te zien.
Op de schets is de wijde mondopening aangeduid waarvan de soortnaam is afgeleid.Hieronder een uitsnede van de foto links onder: het genitaal. Beweeg de muispijl over de foto om een schetsmatige aanduiding te zien. Het genitaal heeft twee beweegbare kleppen, waarvan de bovenranden de voorste nappen afgeschuind omvatten. De achterbinnenranden lopen ook schuin weg en laten de achterste twee nappenparen zien.

De achterste nappen hebben lange borstelharen. Niet goed te zien is, dat de binnenranden van de kleppen in het gedeelte waar ze tegen elkaar liggen, haartjes hebben die als een rits in elkaar grijpen (Viets 1936).


Parathyas cf. pachystoma

De witte slierten op de foto links zijn draadjes van een papiertje wat gebruikt werd om de mijt om te keren.Klik op de plaatjes hieronder om meer foto's van deze watermijt te zien.

Parathyas cf. pachystoma bovenkant 24-04-2011
Pagina 2: de bovenkant
Parathyas cf. pachystoma onderkant 24-04-2011
Pagina 3: de onderkant
Parathyas cf. pachystoma  29-04-2012
Pagina 4: meer exemplaren


terug
terug naar: Parathyas cf. pachystoma start

terug
terug naar: W A T E R M I J T E N

COPYRIGHT:
Alle afbeeldingen op deze site zijn door G.H. Visser (Aadorp, Nederland) gemaakt, tenzij anders genoemd. Alle rechten behoren hem toe. Deze afbeeldingen mogen op geen enkele wijze anders dan voor eigen privé gebruik aangewend worden. Direct linken naar of plaatsen van de afbeeldingen op andere websites zonder toestemming nadrukkelijk verboden. Als u ze voor doelen, waarbij derden betrokken zijn, wilt gebruiken, vraag dan via een e-mail goedkeuring aan de auteur. Doel van de foto's is wel dat ze de interesse in de natuur helpen bevorderen op alle mogelijke manieren. In het bijzonder worden mensen aangemoedigd die materiaal nodig hebben voor natuurexposities of voor educatieve doeleinden.
© G.H. Visser 26-04-2012
rev. 04-04-2014

www.microcosmos.nl

Valid XHTML 1.0!