terug
terug
Eurycercus lamellatus
Eurycercus lamellatus
Eurycercus lamellatus
Eurycercus lamellatus

Op bovenstaande foto kijken we schuin achter tegen Eurycercus aan. De pootjes, het kopschild en een paar schaalranden zijn goed te zien en, ietwat onscherp, twee eieren in de broedbuidel op de rug. Het oog is buiten beeld. De achterkant van de schaal ligt buiten het scherpteveld, die is op het plaatje links beter te zien. Let op de bovenste foto op de haren aan de achter-onder rand van de schaal en het rechter klauwtje van het achterlijf wat nog net zichtbaar is.

Het rechter plaatje is een detail uit de bovenste foto. Ver vergroot, tot op pixel niveau. Dit om een paar details te laten zien. Vanuit het midden naar linksboven: het (zwarte) klauwtje, de haarzomen aan de schaalrand en de (rode) tandjes aan het achterlijf.


Tot slot nog een foto van een vrouwelijk exemplaar in tegenlicht, achter een, onscherp afgebeelde, draadalg. De eieren hebben een mooie paarse glans. Links onderaan de schaalhelften zijn de haarzomen nog een beetje zichtbaar.

Eurycercus lamellatus

terug
terug naar: WATERVLOOIEN

Pagina route: INDEX » overige dieren » watervlooien » Eurycercus lamellatus » vijfde pagina

COPYRIGHT:
Alle afbeeldingen op deze site zijn door G.H. Visser (Aadorp, Nederland) gemaakt, tenzij anders genoemd. Alle rechten behoren hem toe. Deze afbeeldingen mogen op geen enkele wijze anders dan voor eigen privé gebruik aangewend worden. Direct linken naar of plaatsen van de afbeeldingen op andere websites zonder toestemming nadrukkelijk verboden. Als u ze voor doelen, waarbij derden betrokken zijn, wilt gebruiken, vraag dan via een e-mail goedkeuring aan de auteur. Doel van de foto's is wel dat ze de interesse in de natuur helpen bevorderen op alle mogelijke manieren. In het bijzonder worden mensen aangemoedigd die materiaal nodig hebben voor natuurexposities of voor educatieve doeleinden.
© G.H. Visser 27-11-2006
www.microcosmos.nl

Valid XHTML 1.0!